Nieuws uit Jette

Jette
Jette

Nieuws uit Jette

Hier is het een race tegen de klok om plein klaar te krijgen voor het WK

09/06/18 06:00 - Weekdagen en zelfs zon- en feestdagen wordt er hard doorgewerkt. Soms met tientallen arbeiders tegelijkertijd. Het Koningin Astridplein, beter bekend als het Spiegelplein, moet en zal klaar zijn voor het WK voetbal. Dan komt er een groot scherm te staan. Ook in de rest van de regio kan je naar de Rode Duivels komen kijken op groot scherm.

Voetbal bekeken in stamcafé, even later voor zijn deur doodgeschoten: vier jaar oude moord is nog steeds mysterie

29/05/18 09:58 - Het gerecht lanceert vandaag een nieuwe oproep tot getuigen die de moord op Paul-André Vanderperren (76) uit Jette mee zouden kunnen oplossen. De man werd in december 2014 voor zijn huis met één kogel doodgeschoten, nadat hij op café een voetbalwedstrijd was gaan ­bekijken.

Pat-Rouilledag lokt massa kinderen

19/05/18 02:57 - De Pat-Rouilledag van de politiezone Brussel-West was alweer een schot in de roos. In en rond het Boudewijnpark kwamen 828 leerlingen van veertig klassen langs om er te ontdekken wat de politie en ook partners als het Rode Kruis, De Lijn of Child Focus te bieden hebben. Het was de slotdag van het schooladoptieplan, waarbij politiemensen een jaar lang het zesde leerjaar onder hun hoede namen.

Wheelchairity vraagt rolstoeltoegankelijkheid

12/05/18 02:57 - In het Poelbos vindt dit weekend opnieuw het Weelchairity Festival plaats. Dat startte zeven jaar geleden als benefiet voor Xander Berbé, die in een rolstoel belandde na een ongeval.

Carrefourfiliaal dit jaar al de derde keer overvallen

12/05/18 02:57 - De Carrefour Express aan de Charles Woestelaan werd vrijdagochtend opnieuw overvallen. Dat is al de derde keer sinds het begin van dit jaar.

Carrefour-warenhuis overvallen in Jette

11/05/18 14:04 - In de Brusselse gemeente Jette is vrijdagochtend een Carrefour-warenhuis overvallen. Dat meldt La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek). Bij de overval vielen geen gewonden. Naar de dader wordt nog gezocht.

Vollenbike zet belang van de fiets in de kijker

03/05/18 02:57 - Drie gemeenten zetten in het Brussels gewest de fiets in de kijker. De gemeenten wil samen met medeorganisator Pro Velo op die manier de fiets als stadsvervoersmiddel bij jongeren al promoten.

Gemeente Jette vraagt als eerste Brusselse gemeente invoering statiegeldsysteem

26/04/18 12:01 - Op de gemeenteraad van Jette is woensdagavond op initiatief van de partijen Groen en Ecolo een motie unaniem goedgekeurd die aan het Brussels, Vlaams en Waals Gewest vraagt om in heel België een statiegeldsysteem in te voeren voor blikjes en plastic flesjes. Daarmee is Jette de eerste Brusselse gemeente die de invoering van het statiegeldsysteem nadrukkelijk vraagt.

Jette schenkt 7.207 euro aan De Appeltuin

20/04/18 02:57 - Het UZ Brussel heeft uit handen van de voormalige vzw Rockardinal een cheque ontvangen van 7.207 euro voor haar project De Appeltuin. Begin jaren 2000 groeide het Jetse muziekfestival uit tot een waar begrip in de Brusselse muziekwereld, maar enkele jaren later stopte het festival ermee. Er bleef wel een bedrag over op de rekening van het festival. Dat geld werd nu dus aan De Appeltuin geschonken.

Brussel mag dan wel de WK-schermen bannen, enkele kilometers verder kan je wel meejuichen

19/04/18 06:01 - In Brussel-Stad zullen er deze zomer geen grote schermen te zien zijn tijdens het wereldkampioenschap voetbal. Voetbalfans kunnen wel terecht in het stadion van RWDM in Molenbeek en op het Spiegelplein in Jette.

Zelf nieuws uit Jette?
Deel ervaringen over JetteJette

„ Op woonplaatsen.be vindt u alle informatie over uw gemeente. Ook over Jette! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken